Avis Leasing

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Όροι και Προϋποθέσεις

1. Εισαγωγή

Το www.CarOnDemand.gr και η εφαρμογή για κινητά CarOnDemand mobile app είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης μέσω του Διαδικτύου της υπηρεσίας χρονο-μίσθωσης Ι.Χ. αυτοκινήτων «CarOnDemand» της εταιρείας «OLYMPIC ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με διακριτικούς τίτλους “Avis Budget” και “Avis Budget Greece” με ΑΦΜ 998106085, ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών, η οποία εδρεύει στο Χαλάνδρι, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου Β, αρ. 50, ΤΚ. 15233.

Με την είσοδό σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα, σας καλούμε να αποδεχθείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του διαδικτυακού τόπου www.CarOnDemand.gr καθώς και της εφαρμογής για κινητά CarOnDemand mobile app.

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, διότι η τυχόν συναλλαγή σας μαζί μας μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας www.CarOnDemand.gr ή της εφαρμογής για κινητά CarOnDemand mobile app, διέπεται από τους παρακάτω όρους και η συναλλαγή σας μαζί μας συνεπάγεται την αποδοχή των όρων αυτών.

 

2. Ισχύ και Δυνατότητα Τροποποίησης/Ανανέωσης

Η Avis Budget Greece διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Η Avis Budget Greece αναλαμβάνει σε κάθε περίπτωση την υποχρέωση να ενημερώνει άμεσα και να εξασφαλίζει εκ νέου την συναίνεση του χρήστη για τυχόν τροποποιήσεις, καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή των παρόντων όρων που ενδεχομένως επηρεάζουν τις μελλοντικές του συναλλαγές μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος. Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή των όρων δεν εφαρμόζεται για παραγγελίες τις οποίες έχει ήδη ολοκληρώσει ο χρήστης.

 

3. Παρεχόμενες πληροφορίες & Προϊόντα

H Avis Budget Greece δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της www.CarOnDemand.gr καθώς και στην εφαρμογή για κινητά CarOnDemand mobile app, τόσο όσον αφορά την ύπαρξη των ουσιωδών χαρακτηριστικών που κατά περίπτωση περιγράφονται για κάθε προϊόν/υπηρεσία που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες, από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Avis Budget Greece, υπηρεσίες, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

 

4. Περιορισμός ευθύνης

Η Avis Budget Greece δεσμεύεται ότι καταβάλει κάθε προσπάθεια για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας της ιστοσελίδας www.CarOnDemand.gr καθώς και της εφαρμογής για κινητά CarOnDemand mobile app. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Avis Budget Greece δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες κατά τη διάρκεια της πρόσβασης ή της επίσκεψης τους σε αυτό και για τα οποία ευθύνεται η λειτουργία ή η συμβατότητα της δικής τους υποδομής/συσκευής. Επίσης η Avis Budget Greece ουδεμία ευθύνη έχει για κακόβουλες πράξεις ή παραλείψεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

 

5. Υποχρεώσεις Χρήστη

Οι χρήστες του διαδικτυακού τόπου www.CarOnDemand.gr καθώς και της εφαρμογής για κινητά CarOnDemand mobile app, αποδέχονται ότι δεν θα τα χρησιμοποιούν για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου προσώπου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

 

6. Ασφάλεια Δεδομένων

Η Avis Budget Greece αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών σας Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος της Avis Budget Greece επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους:

6.1 Αναγνώριση Χρήστη: Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρείτε σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας στοιχεία. Σας δίνετε η δυνατότητα να μεταβάλλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητάς και απόκρυψης του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του, θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας στο 210 68 79 800 ή στο carondemand@avis.gr, σε διαφορετική περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα της Avis Budget Greece δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Σας συνιστούμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το password σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων και εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης). Επίσης σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε όχι μόνο γράμματα και αριθμούς αλλά και σύμβολα για τη δημιουργία password.

6.2 Εξασφάλιση του Απορρήτου Στοιχείων Ηλεκτρονικών Πληρωμών: Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς δεδομένων πληρωμής όπως τα στοιχεία της κάρτας σας χρεωστικής ή πιστωτικής ή τα δεδομένα συναλλαγής, χρησιμοποιούμε την πλέον ασφαλή και προηγμένη μέθοδο Native Checkout v2 3DS της εταιρείας VIVA PAYMENTS ΥΠΗΡΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ A.E. Επιπρόσθετα μέσω του προηγμένου tokenization το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ποτέ δεν θα κρατήσει πληροφορίες της κάρτας σας. (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα: https://developer.vivawallet.com/online-checkouts/native-checkout-v2/)

6.3 Ελεγχόμενη Πρόσβαση (firewall): Η πρόσβαση στα συστήματα της Avis Budget Greece (servers) ελέγχεται από firewall, το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους πελάτες/ χρήστες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία

6.4 Κρυπτογράφηση ηλεκτρονικών επικοινωνιών: Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Avis Budget Greece χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο sha-256RSA για την κρυπτογράφηση/αποκρυπτογράφηση των πληροφοριών που λαμβάνει/αποστέλλει κατά την επίσκεψη του χρήστη.

6.5 Απόρρητο Δεδομένων: Η τήρηση του απορρήτου είναι αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του e-commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου). Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον χρηστή στο διαδικτυακό τόπο www.CarOnDemand.gr καθώς και στην εφαρμογή για κινητά CarOnDemand mobile app είναι εμπιστευτικές και η Avis Budget Greece έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα ακόλουθα:

  • Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.

  • Η Avis Budget Greece δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης αρμόδιας δημόσιας αρχής.

  • Στην περίπτωση που η Avis Budget Greece χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, αυτοί δεσμεύονται με τους ίδιους ακριβώς όρους εμπιστευτικότητας και απορρήτου δεδομένων όπως οι υπάλληλοι της.

 

7. Προσωπικά δεδομένα

7.1 Κατά την επίσκεψή σας στις σελίδες του www.CarOnDemand.gr ή στην εφαρμογή για κινητά CarOnDemand mobile app, θα σας ζητηθεί να δηλώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία όπως όνομα, επίθετο, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση κ.α. που είναι απαραίτητα για να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας. Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, τηρούνται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που αφορούν τις συναλλαγές σας μαζί μας, την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο μη εξουσιοδοτημένο στέλεχος της Avis Budget Greece (με εξαίρεση τις ορισμένες από την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία αρμόδιες αρχές).

7.2 Για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τα προσωπικά σας δεδομένα και τις οποίες εισάγεται για τη χρήση της υπηρεσίας μας, ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα.

7.3 Η Avis Budget Greece καθίσταται Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Δεδομένων του χρήστη που συλλέγονται στο πλαίσιο παροχή της παρούσας υπηρεσίας. Πρόσβαση στα Δεδομένα του χρήστη έχει το υπαλληλικό προσωπικό της Avis Budget Greece και οι συνεργαζόμενες με αυτήν επιχειρήσεις, ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό της Avis Budget Greece, με σκοπό την υποστήριξη, εξυπηρέτηση και παρακολούθηση της παρούσας υπηρεσίας. Τα Δεδομένα διατηρούνται από την Avis Budget Greece για όσο χρόνο απαιτείται για την εκπλήρωση του ως άνω σκοπού συλλογής τους, εκτός αν εκ του νόμου καθίσταται αναγκαία η παράταση του χρόνου αυτού λόγω νομικών αξιώσεων ή εννόμων υποχρεώσεων της Avis Budget Greece. Ο χρήστης έχει τα εξής δικαιώματα: πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας και εναντίωσης, τα οποία μπορεί να ασκήσει, υποβάλλοντας αίτημα στο contact center της Avis Budget Greece 210-6879800 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση carondemand@avis.gr, επίσης μπορεί να βρει τις σχετικές έντυπες φόρμες άσκησης των ως άνω δικαιωμάτων στην ιστοσελίδα της Avis Budget Greece: www.avis.gr και www.myavis.gr, όπου έχει αναρτηθεί η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η Avis Budget Greece οφείλει να απαντήσει εντός (1) μηνός. Σε περίπτωση μη απόκρισης ο χρήστης δύναται να υποβάλει καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (www.dpa.gr).

 

8. Αγορά Προϊόντων/Υπηρεσιών

Σας συνιστούμε πριν προβείτε σε αγορές από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα να επισκεφτείτε την ενότητα βοήθεια & όροι χρήσης, όπου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τον τρόπο αγοράς προϊόντων/υπηρεσιών. Μετά την καταχώρηση της παραγγελίας σας/κράτησης σας θα λάβετε αυτοματοποιημένο e-mail το οποίο θα αναφέρει τις λεπτομέρειες της παραγγελίας σας. Κατά την εξέλιξη της παραγγελίας σας θα λάβετε μια σειρά e-mail, τα οποία θα αναφέρουν τη πρόοδο της παραγγελίας. Αυτά τα μηνύματα αφορούν τα εξής βήματα:

  • Επιβεβαίωση παραγγελίας: Όταν η παραγγελία σας έχει παραληφθεί και έχει ελεγχθεί ως προς την ορθότητα της

  • Εξασφάλιση του Απορρήτου Στοιχείων Ηλεκτρονικών Πληρωμών: Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς δεδομένων πληρωμής όπως τα στοιχεία της κάρτας σας χρεωστικής ή πιστωτικής ή τα δεδομένα συναλλαγής, χρησιμοποιούμε την πλέον ασφαλή και προηγμένη μέθοδο Native Checkout v2 3DS της εταιρείας VIVA PAYMENTS ΥΠΗΡΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ A.E. Επιπρόσθετα μέσω του προηγμένου tokenization το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ποτέ δεν θα κρατήσει πληροφορίες της κάρτας σας. (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα: https://developer.vivawallet.com/online-checkouts/native-checkout-v2/)

  • Ακυρωμένη: Η παραγγελία σας έχει ακυρωθεί μετά από δικό σας αίτημα ή αδυναμία στην ολοκλήρωσή και αδυναμία της επικοινωνίας μαζί σας για την επίλυση τυχόν προβλημάτων στη διεκπεραίωσή της.

  • Ολοκλήρωση παραγγελίας: Η παραγγελία σας έχει ολοκληρωθεί.

Σε περίπτωση που στη παραγγελία σας προκύψει κάποια εκκρεμότητα τότε θα σας αποσταλεί αντίστοιχο e-mail ή/και sms. Εναλλακτικά θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στα τηλέφωνα που μας έχετε δώσει κατά την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης αυτών των ενημερώσεων, η αποστολή των οποίων, αποτελεί προϋπόθεση για την σωστή εξέλιξη της παραγγελίας σας. Τα e-mail αυτά σας καλούμε να φροντίζετε να μπορούν να φτάσουν σε εσάς και να τα διατηρείτε καθ’ όλη την διάρκεια της συναλλαγής μας. Είναι υποχρέωση σας, σε περίπτωση που δεν λαμβάνετε τα σχετικά e-mail, σύμφωνα με τους γενικούς όρους που διέπουν τις συναλλαγές μας, να μας ενημερώνετε χωρίς καθυστέρηση στο contact center της Avis Budget Greece στο 210-6879800 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση carondemand@avis.gr.

 

9. Πληρωμή μέσω Χρεωστικής ή Πιστωτικής Κάρτας

Το ηλεκτρονικό κατάστημα μας δέχεται όλες τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Visa, Mastercard και American Express. Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς δεδομένων πληρωμής όπως τα στοιχεία της κάρτας σας χρεωστικής ή πιστωτικής ή τα δεδομένα συναλλαγής, χρησιμοποιούμε την πλέον ασφαλή και προηγμένη μέθοδο Native Checkout v2 3DS της εταιρείας VIVA PAYMENTS ΥΠΗΡΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ A.E. Επιπρόσθετα μέσω του προηγμένου tokenization το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ποτέ δεν θα κρατήσει πληροφορίες της κάρτας σας. (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα: https://developer.vivawallet.com/online-checkouts/native-checkout-v2/)

 

10. Όροι και προϋποθέσεις χρήσης Μίσθιων Αυτοκινήτων Υπηρεσίας Car On Demand

Ορισμοί: Οι όροι του παρόντος αφορούν κάθε τύπου οχήματα, τα οποία η εκμισθώτρια εταιρεία (στο εξής Avis Budget Greece) εκμισθώνει στο Μισθωτή από το ηλεκτρονικό της κατάστημα μέσω της υπηρεσίας Car On Demand και στο εξής θα αποκαλούνται Μίσθια Αυτοκίνητα.

i. Εξασφάλιση του Απορρήτου Στοιχείων Ηλεκτρονικών Πληρωμών: Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς δεδομένων πληρωμής όπως τα στοιχεία της κάρτας σας χρεωστικής ή πιστωτικής ή τα δεδομένα συναλλαγής, χρησιμοποιούμε την πλέον ασφαλή και προηγμένη μέθοδο Native Checkout v2 3DS της εταιρείας VIVA PAYMENTS ΥΠΗΡΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ A.E. Επιπρόσθετα μέσω του προηγμένου tokenization το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ποτέ δεν θα κρατήσει πληροφορίες της κάρτας σας. (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα: https://developer.vivawallet.com/online-checkouts/native-checkout-v2/)

ii. Περίοδος εκμίσθωσης: Η Avis Budget Greece εκμισθώνει το Μίσθιο Αυτοκίνητο για την χρονική περίοδο που επιθυμεί ο χρήστης μέσω της εφαρμογής “CarOnDemand”. Η Avis Budget Greece μετά την λήξη της περιόδου μίσθωσης που επιλέγει ο χρήστης μέσω της εφαρμογής “CarOnDemand” έχει το δικαίωμα να αφαιρεί και αναλαμβάνει το Μίσθιο Αυτοκίνητο, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη, οποτεδήποτε και οπουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο.

iii. Ο χρήστης/μισθωτής υποχρεούται να:: α) Λαμβάνει μέριμνα για την προστασία και αποτροπή κλοπής του Μίσθιου Αυτοκινήτου. Σε περίπτωση απώλειας των κλειδιών, ο Μισθωτής επιβαρύνεται και με το κόστος τους β) Χρησιμοποιεί τον κατάλληλο τύπο καυσίμων. γ) Μην επιτρέπει σε οποιοδήποτε τρίτο να κάνει εργασίες επί του Μίσθιου Αυτοκινήτου, χωρίς έγγραφη άδεια της Avis Budget Greece. δ) Ειδοποιεί αμέσως την Avis Budget Greece σχετικά με οποιοδήποτε ελάττωμα ή πρόβλημα παρουσιασθεί επί του Μίσθιου Αυτοκινήτου. ε) Με επιφύλαξη αντίθετης συμφωνίας, επιστρέψει το Μίσθιο Αυτοκίνητο μόνο στους καθορισμένους τόπους. Εάν ο Μισθωτής ζητήσει περισυλλογή του Μίσθιου Αυτοκινήτου, η ευθύνη του για ζημιά και κλοπή παρατείνεται έως την 12 μ.μ. ώρα της πρώτης εργάσιμης ημέρας, μετά την συμφωνημένη ημέρα περισυλλογής ή έως τον έλεγχο από την Avis Budget Greece, όποιο από τα δύο συμβεί νωρίτερα. Σε περίπτωση που ο Μισθωτής παραβιάσει οιαδήποτε διάταξη του παρόντος δεν δικαιούται αποζημίωσης από την Avis Budget Greece για οιαδήποτε αιτία αλλά αντιθέτως οφείλει να αποζημιώσει την Avis Budget Greece για οιαδήποτε ζημιά της.

iv. Η εκ μέρους του Μισθωτή χρήση του Μισθίου Αυτοκίνητου στα πλαίσια της υπηρεσίας Car On Demand συνιστά αποδοχή του ότι το παρέλαβε σε άψογη λειτουργική κατάσταση και δεν δύναται να προσάψει στην Avis Budget Greece ευθύνη για έλλειψη πρόνοιας.

v. Περιουσιακά στοιχεία: Ο Μισθωτής απαλλάσσει με το παρόν την Avis Budget Greece από οποιαδήποτε ευθύνη για απώλεια ή καταστροφή οποιουδήποτε περιουσιακού του στοιχείου βρίσκεται μέσα ή πάνω στο Μίσθιο Αυτοκίνητο.

vi. Το Μίσθιο Αυτοκίνητο απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί: α) από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, εκτός από άτομα που είναι εγγεγραμμένοι χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος της Avis Budget Greece. Τα πρόσωπα αυτά πρέπει να είναι κάτοχοι νόμιμης και αναγνωριζομένης στην Ελλάδα άδεια οδηγήσεως Ι.Χ. αυτοκινήτου για ένα τουλάχιστο έτος πριν τη μίσθωση και να είναι τουλάχιστον 21 ετών, β) για σκοπούς παράνομους ή αντικείμενους στους Ελληνικούς νόμους, γ) κατά παράβαση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ., δ) για μεταφορά επιβατών ή αντικειμένων έναντι αμοιβής, ε) για την ώθηση ή ρυμούλκηση οχήματος, στ) σε αγώνες αυτοκινήτου ή σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, ζ) από οποιονδήποτε βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών, η) για μεταφορά του με πλοία ή οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο ή για ταξίδια εκτός Ελλάδας.

vii. Έξοδα, δαπάνες και αμοιβές: Ο Μισθωτής επιβαρύνεται με τα ακόλουθα έξοδα, δαπάνες και αμοιβές: α) το μίσθωμα, πλέον οιουδήποτε εφαρμοστέου δημοτικού, κοινοτικού ή άλλου τέλους, β) τις χρεώσεις για οποιεσδήποτε επιπλέον υπηρεσίες αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και αναφέρονται στο παρόν, γ) το πάγιο ποσό για ανεφοδιασμό καυσίμων, εάν ο Μισθωτής χρησιμοποίησε και δεν αντικατέστησε τα καύσιμα που υπήρχαν στο Μίσθιο Αυτοκίνητο κατά την έναρξη της μίσθωσης, καθώς και τη χρέωση για την ποσότητα των καυσίμων που υπολείπονται, δ) οιαδήποτε επιβάρυνση για απώλεια ή ζημιά συνεπεία παραβάσεως εκ μέρους του Μισθωτή των κατ΄ άρθρα (iii) και (vi) του παρόντος υποχρεώσεων του, ε) όλα τα πρόστιμα και δικαστικά έξοδα για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Αν ο Μισθωτής δεν πληρώσει τα πρόστιμα στις αρμόδιες αρχές, τότε επιβαρύνεται πλέον των προστίμων με το πάγιο ποσό των ΕΥΡΩ €30 για κάλυψη των διαχειριστικών εξόδων της Avis Budget Greece, στ) με την επιφύλαξη του άρθρου (viii) το σύνολο των εξόδων και δαπανών ή των ποσών ευθύνης, όπως περιγράφονται στο άρθρο (viii) του παρόντος, επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης του Μίσθιου Αυτοκινήτου σε περίπτωση βλάβης ή κλοπής του, ανεξαρτήτως εάν ευθύνεται ο Μισθωτής. Εφόσον η Avis Budget Greece αποζημιωθεί, τότε θα επιστρέψει στον Μισθωτή τα χρήματα που του αναλογούν. Σε κάθε περίπτωση ζημιάς ή βλάβης, το πάγιο ποσό των ΕΥΡΩ €30 για κάλυψη διαχειριστικών εξόδων της Avis Budget Greece. Το ποσό αυτό δεν επιστέφεται, ζ) επί τη απαιτήσει της Avis Budget Greece τυχόν διαφυγόντα κέρδη, η) επί τη απαιτήσει της Avis Budget Greece τα έξοδα και τέλη που επιβάλλουν οι τελωνειακές, δασμολογικές και άλλες αρμόδιες αρχές λόγω κατάσχεσης του Μίσθιου Αυτοκινήτου, θ) σε περίπτωση περισυλλογής του Μίσθιου Αυτοκινήτου όλα τα έξοδα αυτής της περισυλλογής, ι) για κάθε υπερήμερη οφειλή, ο Μισθωτής καταβάλλει στην Avis Budget Greece τον οριζόμενο στο Νόμο τόκο υπερημερίας, ια) επί τη απαιτήσει της Avis Budget Greece, τα έξοδά της, στα οποία υποβάλλεται για την είσπραξη αμοιβών που της οφείλονται από το Μισθωτή δυνάμει του παρόντος, ιβ) το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και οποιουσδήποτε άλλους φόρους και τέλη, τυχόν προβλέπονται επί όλων των άνω εξόδων, δαπανών και αμοιβών, ιγ) ο Μισθωτής φέρει προσωπική ευθύνη για καταβολή όλων των ως άνω ποσών ως πρωτοφειλέτης, ακόμη κι αν έχει αναλάβει τρίτος είτε έναντι της Avis Budget Greece είτε έναντι του Μισθωτή την ευθύνη κάλυψής τους, ιδ) εάν ο Μισθωτής επιλέξει να εξοφλήσει την οφειλή του σε άλλο νόμισμα πλην ευρώ (€) ή εάν η αξίωση καταβολής οφειλής ασκηθεί σε άλλο πλην της Ελλάδας κράτος, η ισοτιμία βάσει της οποίας θα γίνει η μετατροπή της οφειλής στο κατά τα ανωτέρω ξένο νόμισμα θα καθοριστεί από την τιμή ισοτιμίας της CITIBANK πλέον 4%, λόγω της συνήθους επιβαλλόμενης από την Αvis Budget Greece χρέωσης (handling charge) για τη διεκπεραίωση της σχετικής συναλλαγής, ιε) το κόστος καθαρισμού αυτοκινήτου σε περίπτωση υπερβολικής βρωμιάς ή ακαθαρσιών συνεπεία της χρήσης του Μισθωτή.

viii. Ασφάλιση: Ο Μισθωτής έλαβε γνώση ότι, αν δεν παραβίασε κανένα όρο του παρόντος, είναι καλυμμένος απέναντι στους εξής κινδύνους από την ασφαλιστική εταιρία της Avis Budget Greece: α) θάνατο ή σωματικές βλάβες τρίτων προσώπων (εξαιρείται ο οδηγός του Μίσθιου Αυτοκινήτου) μέχρι το ποσό του ΕΥΡΩ €1.220.000 ανά θύμα κατ’ ανώτατο όριο. β) Υλικές ζημιές τρίτων, μέχρι συνολικού ποσού ΕΥΡΩ €1.220.000 ανά ατύχημα κατ’ ανώτατο όριο ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων. Ο Μισθωτής καλύπτεται επίσης έναντι των εξής κινδύνων από την Avis Budget Greece με την καταβολή των αναφερομένων στο παρόν ποσών απαλλαγής: γ) Αξία μίσθιου έναντι κλοπής (εκτός του ποσού των 200,00 € πλέον ΦΠΑ που αναφέρεται ως «ποσό ευθύνης κλοπής») υπό τον όρο τήρησης του άρθρου (iii).α. δ) Υλικές ζημιές του Μίσθιου Αυτοκινήτου από σύγκρουση (εκτός του ποσού των 200,00 € πλέον ΦΠΑ που αναφέρεται ως «ποσό ευθύνης ατυχήματος»). Ο Μισθωτής δεν απαλλάσσεται από την ευθύνη του για ζημιές που προξενήθηκαν από δόλο ή βαριά αμέλεια ή κακή χρήση του αυτοκινήτου. Ο Μισθωτής δεν απαλλάσσεται της ευθύνης του εάν αυτός ή ο οδηγός του Μίσθιου Αυτοκινήτου χρησιμοποίησε το Μίσθιο Αυτοκίνητο κατά παράβαση του άρθρου (vi) του παρόντος.

ix. Ο Μισθωτής συμφωνεί σε περίπτωση ατυχήματος να: α) Υποβάλλει αμέσως λεπτομερή έγγραφη αναφορά στην Avis Budget Greece. β) Λάβει μέριμνα για το Μίσθιο Αυτοκίνητο. γ) Ειδοποιήσει αμέσως τις αστυνομικές αρχές για την εξακρίβωση τυχόν υπαιτιότητας τρίτου και την περίθαλψη τραυματιών. δ) Πάρει στοιχεία προσώπων και μαρτύρων που σχετίζονται με το ατύχημα.

x. Λήξη της μίσθωσης: Η Avis Budget Greece δικαιούται να προβεί στην άμεση διακοπή της παροχής υπηρεσίας προς τον χρήστη/μισθωτή εάν διαπιστώσει ότι δεν έχει γίνει εξόφληση του συνολικού ποσού της διάρκειας μίσθωσης με τη λήξη της, εάν ο Μισθωτής έχει κηρύξει πτώχευση ή έχει τεθεί υπό εκκαθάριση, ή εάν υπάρχει απόφαση αναγκαστικής εκτελέσεως εναντίον του. Η Avis Budget Greece έχει το δικαίωμα άμεσης διακοπής της παροχής υπηρεσίας προς τον χρήστη/μισθωτή σε περίπτωση αθετήσεως των όρων και προϋποθέσεων χρήσεως της υπηρεσίας. Η εν λόγω ενέργεια δεν αποκλείει την διεκδίκηση οφειλών του Μισθωτή ούτε τη χρέωση του Μισθωτή με τα σχετικά έξοδα ανάκτησης του Μίσθιου Αυτοκινήτου.

xi. Η παρούσα συμφωνία διέπεται από τους Ελληνικούς Νόμους και οποιαδήποτε διαφορά από αυτήν υπάγεται στην αρμοδιότητα των Δικαστηρίων Αθηνών: Η Avis Budget Greece έχει το δικαίωμα να ασκεί τις αγωγές της εναντίον του μισθωτή και στα δικαστήρια της έδρας του Μισθωτή

xii. Ο Μισθωτής συμφωνεί και αποδέχεται πως όλοι οι παραπάνω όροι ισχύουν ακόμη και αν αντικατασταθεί το αρχικά επιλεγέν Μίσθιο Αυτοκίνητο με άλλο.