AVIS GREEN Avis Green

Πράσινη Κινητικότητα: Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την Ηλεκτροκίνηση και το Leasing

Ανακαλύψτε τον κόσμο της Ηλεκτροκίνησης με την Avis και απολαύστε μοναδικά προνόμια και μια νέα εμπειρία οδηγικής απόλαυσης. Το μέλλον είναι εδώ. Είστε έτοιμοι;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον της πράσινης κινητικότητας  και η Avis είναι εδώ να κάνει την επιλογή σας πιο εύκολη. Eπιλέγοντας Avis Leasing, ξεχνάτε τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις, το άγχος της μεταπώλησης του αυτοκινήτου και έχετε πάντα ένα νέο αυτοκίνητο, τελευταίας τεχνολογίας. Απολαύστε όλα τα οφέλη της μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτου και απαλλαγείτε από το άγχος της ιδιοκτησίας, εστιάζοντας μόνο στην οδηγική απόλαυση και στις επιδόσεις που έχει να σας προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σε ένα μηνιαίο μίσθωμα έχετε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, σέρβις και αλλαγή ελαστικών!

Τι είναι όμως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και γιατί να το επιλέξω;

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας η οποία αποθηκεύεται σε μία μπαταρία. Η χωρητικότητα της μπαταρίας καθορίζει την αυτονομία ενώ ο επαναφορτισμός της μπορεί να γίνει οπουδήποτε υπάρχει πρίζα ή σταθμός φόρτισης. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και έτσι σε αντίθεση με τα Plyg-in Hybrid, η παραγωγή ρύπων είναι μηδενική. Είναι οικονομικά, είναι αθόρυβα και έχουν εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά. Συγκρίνοντας τον κύκλο ζωής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ένα αντίστοιχο συμβατικό αυτοκίνητο, μπορούμε να δούμε μια διαφορά κόστους η οποία κυρίως οφείλεται στο χαμηλό κόστος συντήρησης, στο χαμηλό κόστος φόρτισης αλλά και στην χαμηλότερη φορολογία που συνοδεύει ένα ηλεκτρικό όχημα. Επιπλέον, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακριβώς επειδή δεν διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και δεν εκπέμπουν ρύπους, είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. 

Είναι ξεκάθαρο πως η ηλεκτροκίνηση παρέχει πολλά οφέλη και σε συνδυασμό με τα προνόμια που παρέχει το Avis Leasing, γίνεται ακόμη πιο προσιτή επιλογή για όλους.
 

Μύθοι & Αλήθειες για την ηλεκτροκίνηση
"Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβά"

Τα οφέλη που προσφέρει η απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος αντισταθμίζονται με το επιπλέον κόστος.


Είναι αλήθεια πως η τιμή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη ενός βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου. Στην πραγματικότητα, όμως, τα κίνητρα που υπάρχουν, όπως το μηδενικό τέλος ταξινόμησης και τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, οι φορολογικές απαλλαγές, οι επιδοτήσεις αλλά και το συγκριτικά χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης, αντισταθμίζουν το επιπλέον κόστος.

"Οι μπαταρίες αργούν να φορτίσουν"

Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει έως και 80% μέσα σε 30 λεπτά* σε σταθμούς φόρτισης που είναι εξοπλισμένοι με ταχυφορτιστές.


Ο χρόνος φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαρτάται από τον Σταθμό Φόρτισης. Με τη χρήση wallbox στο σπίτι ή στην εργασία μπορείτε να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο σε μόλις 5-8 ώρες. Ειδικότερα, αν λάβετε υπόψιν σας πόσες ώρες την ημέρα έχετε ακινητοποιημένο το όχημά σας, με ένα σωστό πρόγραμμα και ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και τα χιλιόμετρα που διανύετε, θα χρειάζεται να φορτίζετε το όχημά σας έως και 2 φορές την εβδομάδα. 
*Ο χρόνος και το ποσοστό μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως η κατάσταση της μπαταρίας ή ο τύπος αμαξώματος.
 

"Θα μένω εύκολα/συχνά από μπαταρία"

Αν λαμβάνετε υπόψιν σας τις προειδοποιήσεις του αυτοκινήτου, δε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μία τέτοια κατάσταση. 


Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προειδοποιεί εγκαίρως ότι ο ηλεκτρικός συσσωρευτής έχει σχεδόν αδειάσει. Παρακολουθώντας τις ειδοποιήσεις του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα της αυτονομίας του οχήματός σας και να απολαμβάνετε ξένοιαστα ηλεκτρικά χιλιόμετρα.
 

"Υπάρχουν λίγοι σταθμοί φόρτισης"

Το δίκτυο συνεχώς επεκτείνεται και όλο και περισσότεροι Σταθμοί Φόρτισης θα είναι στη διάθεσή σας.


Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον και αυτό αποδεικνύεται από τα βήματα που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Το δίκτυο φόρτισης συνεχώς αναπτύσσεται, με τους σταθμούς να αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου μέσα στα επόμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε πάντα να φορτίζετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της νύχτας ή στον χώρο εργασίας σας.