Avis Leasing

Skip to main content

01/01/70 από Avis

Προετοιμασία roadtrip: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Μία όμορφη διαδρομή και μια καλή παρέα, είναι απαραίτητα για ένα όμορφο ταξίδι τώρα το καλοκαίρι. Ποιος είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να το πραγματοποιήσετε; Το road trip!

Έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τις βασικές ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνετε λίγο πριν ξεκινήσετε το  οδικό σας ταξίδι.

Έχω κάνει το απαραίτητο «τσεκάπ» του αυτοκινήτου;

Ένα από τα πρώτα που θα χρειαστεί να φροντίσετε είναι η ασφάλεια όσων επιβαίνουν στο αυτοκίνητο. Γι΄ αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε μια επίσκεψη στο συνεργείο για έναν έλεγχο ταξιδιού πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Σημαντικό είναι να μην έχετε παραμελήσει οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση σχετίζεται με το αυτοκίνητο όπως: ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου και έλεγχος ελαστικών. Φυσικά, αν έχετε επιλέξει Avis Leasing έχετε ήδη ξενοιάσει με αυτές τις υποχρεώσεις.

Έχω σχεδιάσει σωστά για το ταξίδι μου;

Οργανώνοντας ένα road trip σημαντικό είναι να ενημερώνεστε συχνά για τα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη διαδρομή σας. Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που προβλέπεται ότι θα αντιμετωπίσετε, αλλά και να έχετε σκεφτεί εναλλακτικές διαδρομές σε περίπτωση που το κρίνετε απαραίτητο.

Μην ξεχάσετε να εντοπίσετε στη διαδρομή σας πρατήρια ανεφοδιασμού καυσίμων, ενώ σε περίπτωση που ταξιδεύετε νύχτα ή ημέρα αργίας, λάβετε υπόψη σας πιθανές διαφοροποιήσεις στο ωράριο και τη λειτουργία τους.

«Σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός».

Και γι΄ αυτό επιλέξατε το road trip! Φροντίστε να έχετε ανακαλύψει αξιοθέατα που βρίσκονται στη διαδρομή σας, προγραμματίστε στάσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεμουδιάσετε αλλά και θα σας γεμίσουν με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις.

Έχω μαζί μου όσα πραγματικά χρειάζομαι;

Όλοι μας, έχουμε σίγουρα την εικόνα υπερβολικά φορτωμένων αυτοκινήτων με μπαγκάζια που ξεχειλίζουν. Είναι όμως πραγματικά ανάγκη να τα έχουμε όλα αυτά μαζί μας; Μάλλον όχι. Εκτός λοιπόν από την κατανάλωση καυσίμου που θα επηρεαστεί, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο για την ασφάλειά μας. Ο οδηγός πρέπει να έχει καθαρό το οπτικό του πεδίο και η καμπίνα των επιβατών να περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού σε οποιονδήποτε ελιγμό.

Extra tip! Την ώρα που οργανώνετε τις αποσκευές σας, μην ξεχάσετε, να έχετε το κουτί πρώτων βοηθειών σε σημείο με εύκολη πρόσβαση και φυσικά τις μάσκες, που θα σας φανούν χρήσιμες τη στιγμή της πολυπόθητης στάσης για καφέ και ξεκούραση.

Έχω φροντίσει να περάσει ευχάριστα ο χρόνος μας στο αυτοκίνητο;

Καλή μουσική και καλή παρέα. Μία λίστα που θα έχετε ήδη ετοιμάσει με όλη την παρέα θα είναι η καλύτερη συντροφιά σας σε κάθε road trip. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και κάποια τραγούδια από αυτά που τραγουδάτε κρυφά όταν είστε μόνοι σας. Σίγουρα θα σας κάνουν να γελάσετε και το ταξίδι σας θα γίνει ακόμα πιο ευχάριστο.

Ενοικίαση αυτοκινήτου για road trip.

Το road trip είναι ίσως ο πιο όμορφος τρόπος ταξιδιού. Αν σας ενθουσίασε η ιδέα ενός road trip αλλά το αυτοκίνητό σας θεωρείτε πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ταξιδιού που ετοιμάζετε, μην ανησυχείτε! Η Avis βρίσκει λύσεις σε κάθε σας ανάγκη. Επιλέξτε ενοικίαση αυτοκινήτου για το road trip των ονείρων σας και κάντε άμεσα την κράτηση! Αν θέλετε να ανανεώσετε το αυτοκίνητό σας με ένα που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες σας για road trips και ασφαλείς διαδρομές, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα διαθέσιμα Top Deals της Avis.

Το σημαντικότερο είναι να μην ξεχνάμε πως όλοι όσοι επιβαίνουν στο αυτοκίνητο πρέπει να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο road trip; Μη χάνετε χρόνο, πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε όλα δεν πρέπει να παραλείψετε πριν φύγετε. Καλές και ασφαλείς διαδρομές!